tisdag 4 augusti 2015

Geiranger, cykling med hissnande utsikt!



 
Geirangerfjorden är sinnebilden av vackert, norsk fjordlandskap. Att se den från cykelsadeln gör det än mer njutbart. Man kommer närmare. Dalens djup, bergens höjd och vägens serpentiner blir så mycket mer påtagliga!

Beroende på hur man är funtad kan man välja att cykla uppför eller nedför, söderut eller norrut.  
Den här gången cyklade jag nedför från Djupvasshytta (där betalvägen till Dalsnibba startar) ner till Geiranger.  Det är ca 1000 höjdmeter nedförsbacke! En duktig lutning gör att bromsarna går varma så ett tips är att stanna ofta och låta de svalna. Passa på att njuta av utsikten och ta ett par kort.


Missa inte Knuten som är en del av den gamla vägen. Den slår där knut på dig själv, dvs den går i en båge in under sig själv...
Om man inte vill cykla både upp och ner är det smidigt att ha någon som skjutsar, alternativt anordnas det bussturer från Geiranger. 

Vägen är fin asfaltsväg, även upp till Dalsnibba.  Det är kallt på toppen och fartvinden gör att en överdragsjacka är skönt.

Från Geiranger kan man fortsätta med färjan till Hellesylt. En fin guidad tur som gör att cyklingen kan fortsätta på andra sidan fjorden om man inte cyklat sig mätt...
 

Andra som skriver om området:



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar