onsdag 12 augusti 2015

Trabelifjället



Alla turer måste inte vara långa, svåra eller mödosamma för att ändå ge en kick och få en att njuta av tillvaron. Det här är en tur som inte kräver randonéeskidor. Och det går alldeles utmärkt att ta med barn antingen på ryggen eller om de går på skidor själv.

Påsken 2015 firades i Romsdalen. På väg dit var vi så sugna att komma ut på tur. Vi planerade ett stopp på Venabygdsfjellet med Muen som mål. Venabygdsfjellet ligger strax norr om Ringebu mellan Lillehammer och Otta. Det är ett stort område med feriehytter, skidspår och småtoppar. Till och med en liten alpinanläggning finns där. Här finns alla möjligheter till skidturer och mindre toppturer/vandringsturer.


På väg genom fjällbjörkarna...
Kanske på toppen
När vi närmade oss Muen såg vi hur vinden piskade upp snömoln kring toppen. Planerna ändrades, vi styrde tillbaka några km och tog istället sikte på lilla Trabelifjellet 1093 m.ö.h.

Vi parkerade bredvid vägen och banade oss fram mellan de små fjällbjörkarna västerut. Det var lite svårt att avgöra var längs kammen som berget faktiskt var högst, så vi gick hela vägen runt den lilla grytan. Även om fjället var litet så är utsikten mot Rondane maffig. Mycket njutning med relativt liten ansträngning.
Längst bort, norrut var det lite för stor lavinrisk ner i grytan så vi tog oss tillbaka för ett kort åk ner och sen lite på platten innan vi var tillbaka vid bilen. Muen fick stå kvar, orörd av oss. Men den ser allt bra fin ut så vi kommer nog tillbaka en annan gång...


Utsikt mot Muen



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar