fredag 5 februari 2016

Snoddning - ett bra sätt att träna tillsammans


Om man är olika bra tränade kan det ibland vara svårt att få till bra träning för båda två om man ändå vill träna tillsammans. Och de flesta kan nog instämma i att det är mycket roligare tillsammans än att träna själv.

Vi har under flera år snoddat. Dvs kopplat ihop oss med ett gummiband för att den som är sämre tränad (jag) ska få lite draghjälp samtidigt som det går lite tyngre för den starkare. Båda två kan då ligga på lika hög ansträngningsgrad. Det här fungerar både för löpning, cykling, rullskidor, längdskidor och skidbestigning/skidalpinism.

Idag blev det en tur från Mora skidstadion i Hemus till Södra Hemulberg, 29 km. Spåren i Vasaloppsspåret är mycket fina med välpreparerad konstsnö. Strax norr om vasaloppskontrollen i Eldris viker spåret av mot N. Garberg och Hemulberg ligger på vägen dit. I början av det spåret var snötäcket lite tunt och det var skräpigt i spåren efter förra helgens blåsväder. Men när man kom upp på lite höjd var det mer snö och fina spår.

Vi har konstruerat våran snodd själva av ett hundkoppel och en elastisk snodd. Den elastiska snodden är dubbelvikt halva sträckan för att få elasticiteten i 2-steg.

Tips på andra sidor:

Det finns fler som snoddar
Mora Outdoor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar