torsdag 25 augusti 2016

Krossbu - Vattenfall med utsikt


Jag fortsätter helt enkelt på temat "Turer som passar alla"....


Vi upprepade lite av konceptet från turen till Rondvassbu. Vi sov på Krossbu Turiststasjon i västra Jotunheimen, precis där Sognefjellsvegen börjar svänga på uppför. Tidigt på morgon gav sig Lars iväg för att ta sig upp på Store Smörstabbtinden. Men han vände i det branta partiet innan toppen då det var alltför brant i kombination med luftigt, i synnerhet om man är ensam på fjället. Istället blev det en tur till Store Breatinden 2018 m.ö.h.


Efter en lugn frukost tag jag och A en tur mot forsen/vattenfallet som syns mot fjällsidan från turiststationen. A hade tidigt spanat in forsen och tyckte den verkade spännande. Håller man sig nära forsen på nordsidan finns en fin stig. Det finns ytterligare en stig lite längre norrut men den var väldigt blöt.

En fin liten tur med ovanligt varmt och behagligt väder, och mycket tilltalande utsikt! Vi hade funderingar på att ta oss till bretungan av Böverbrean men insåg att mitt bäcken inte skulle klara av det efter turen till och från Rondvassbu dagen innan.

Länkar:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar